С какво допринася растението вечерна иглика за здравето ни?

Възползвали ли сте се до сега от полезните свойства на вечерната иглика?

Вероятно сте чували за някои от тях покрай рекламите на маслото от това целебно растение, но в днешната ни публикация сме се постарали да подберем някои от уникалните действия върху организма на вечерната иглика в biofetish, които са по-слабо известни.

Името на растението вечерна иглика през годините се е менило, в зависимост от това какво хората са разбирали за неговия състав, свойства и пр. Първото му по-известно название е Кралска билка, но се среща и под името Дивото цвете на Европа. Въпреки, че родината на вечерната иглика не е Европейският континент, отглеждането му в него е силно застъпено поради ред причини. Една от тях е Гама линоленовата киселина. Тя се съдържа в състава на кралската билка – лек за всичко, както са я именували едни от първите билкари, запознали се с нея. Благодарение на тази киселина, употребата на растението намалява риска от сърдечни заболявания, спомага за понижаване на кръвното налягане и намаля риска от кръвни съсиреци. Много полезно е и за жените, които имат проблеми с менструалния цикъл, помага при симптомите на предменструалния синдром (ПМС), а също и при менопауза. Това, разбира се, са едни от най-популярните приложения на вечерната иглика и маслото от нея. С някои от по-нестандартните такива – можете да се запознаете в biofetish.com – онлайн магазин за био продукти, където ще откриете 100% натурален екстракт от вечерна иглика.
С какво допринася растението вечерна иглика за здравето ни?
Няма как да не споменем и за домашните приложения на растението, в случай, че го отглеждате или сте решили да го засадите в градината си. Вечерната иглика се слави още от древни времена с благоприятното си действие при прием на алкохол. Тя защитава черния дроб и неутрализира алкохолната абстиненция, както и действието на всякакъв вид алкохол в организма. Това са го знаели и древните народи в Европа, които били едни от първите запознали се и разпространили Кралската билка. Те киснели корените на цветето във вино и след това ги консумирали, за да премахнат махмурлука и да облекчат действието на виното.

Ако искате и вие да се чувствате здрави и защитени без да купувате скъпи подсилващи витамини – набавете си екстракт от вечерна иглика само сега от онлайн био магазин biofetish.