Факти за сглобяемите басейни

Има много начини на се спасим от летните жеги, но безспорно най-приятният от тях е край разхлаждащата вода на някой басейн.  Но със сигурност няма как ежедневно да посещаваме градските басейни, защото посещаемостта е много висока, а и все пак имаме други ангажименти. Но има начин да се разхлаждаме в басейн през лятото и най-вероятно вече се досетихте сами, че става дума за поставянето на сглобяем басейн в двора ни.
Разбира се, това биха могли да си позволят хора, които разполагат с къща и просторен двор. Но не си мислете, че притежанието на сглобяем басейн е привилегия единствено и само на богатите. Цените на различните видове сглобяеми басейни са изключително достъпни, а още един голям техен плюс е, че можем да ги сглобим сами.
Няма съмнение, че сглобяването на този вид басейни няма да ни затрудни, тъй като инструкциите са изцяло на български език. освен това в тях стъпка по стъпка подробно е описано всяко действие. Точно тук е мястото да отбележим, че самото сглобяване на басейна, който сте закупили, трябва да бъде извършено в наистина спокоен ден без никакъв вятър. Вятърът би могъл да попречи на сглобяването, защото няма да ви позволи правилно да поставите фолиото на сглобяемия басейн.
Няма как да не обърнем внимание и на терена, върху който сте решили да поставите басейна. Теренът трябва да бъде съвсем равен и трябва предварително да сте се убедили, че по него не се задържа никаква вода. Освен това трябва да сте сигурни, че отдолу няма септични ями, а и че не минава канализация. Твърдите терени, които са покрити с чакъл, асфалт и подобни, не са добър избор за поставяне на сглобяеми басейни, така че изберете мек терен, като предварително сте отстранили растенията и корените им от него.