Коя е най-скъпата лодка в целия свят?

Затаете дъх в очакването на отговора коя е най-скъпата лодка в целия свят. Lodkite.eu има честта да Ви съобщи тази новина и да й обърне малко повече внимание, като я коментира. Лодката е дълга 160 метра и струва 300 млн. долара. Тя е една от шестте яхти във флота на руския милиардер Абрамович.

Името на яхтата е „Eclipse“ , което означава слънчево затъмнение. Лодката е с дължината на половин фитболно игрище. Тя е истински рай за придвижване по вода и забавления! В нея заемат място три катера, хеликоптерна площадка, един басейн. частна миниподводница и други подобни ‘скромни’ екстри.

Другите яхти на най-богатия мъж в Русия са с по-малки размери, по-евтини и със стандартно оборудване, като всяка си има свое собствено предназначение. Lodkite.eu направи по-щателно проучване за другите придобивки на милиардера. ‘Ecstasea’ е друга негова яхта, която е дълга 86 метра и е много маневрена. Също тя е една от най-бързите лодки в колекцията му от лодки. „Pelorous“ пък е най-стилната яхта, която има Абрамович. Тя разполага със закрит басейн, сауна, стаи за около 22 гости. Най-интересното нещо, което притежава лодката е специалното осветление, което пречи на папараците да правят снимки от съседни лодки. Абрамович сякаш е помислил за всичко. Тази лодка струва заветните 100 милиона долара. Но сравнение с „Eclipse“, тя струва три пъти по-малко от нея.